00000

I de franska snabbköpen har man länge kunnat köpa miniblinier. Nu finns de även i välsorterade livsmedelsbutiker i Sverige – de ligger tillsammans med kaviaren i kyldisken. Om de är svåra att hitta går det lika bra att lägga fyllningen på crostini.

För 6 person(er)

Ingredienser

300 g räkor, med skal
0,5 mango, liten, mogen
2 msk pinjenötter
3 msk getost, riven, hård
2 dl jungfrusallad, eller strimlad blandad sallad

Vinägrett:

1 msk balsamvinäger
2 krm salt
2 krm cayennepeppar
2 msk rapsolja

Till servering:

135 g miniblinier

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skala och dela räkorna. Skala, dela, kärna ur och skär mangon i små bitar. Rosta pinjenötterna i en stekpanna.
3. Blanda räkor och mangobitar med getosten.
4. Blanda samman ingredienserna till vinägretten. Hit kan förberedas.
5. Blanda vinägrett med räkor och sallad. Värm blinierna mitt i ugnen på en plåt, ca 5 min. Snitta och fyll dem med räksalladen och pinjenötter.