Räkor al pil pil i varm vitlöksolja med surdegsbröd

Räkor al pil pil i varm vitlöksolja med surdegsbröd passar som förrätt eller som en del av en tapasmiddag. Doppa brödet i den goda oljan och njut.
Elisabeth Johansson
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 800 g räkor - med skal
  • 4 - 5 vitlöksklyftor
  • 2 dl olivolja
  • 2 piri-piri (chilifrukter) - små torkade chilifrukter

Tillbehör

  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skiva vitlöken.

  2. Värm oljan i en kastrull och smula ner chilin.
 Tillsätt vitlöken.

  3. Lägg räkorna i en ugnssäker form och häll på oljan. Värm räkorna mitt i ugnen 3–5 min.

  4. Servera räkorna med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!