Räkmacka på grovt bröd

En räkmacka som man kan äta två av. Med rikligt med sallad, och lätt crème fraiche i stället för majonnäs, är det möjligt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 6 ägg
  • 1 kruka dill
  • 0,5 citron
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 8 rågbröd - skivor danskt
  • 1 påse sallad - (ca 150 g) blandad
  • 1 paprika - gul

Gör så här

  1. Skala räkorna och ställ dem kallt så länge.

  2. Lägg äggen i en kastrull och häll på kallt vatten. Koka upp äggen och låt koka ca 8 min. Spola äggen i kallt vatten. Skala och grovhacka dem.

  3. Hacka dillen, spara några kvistar till garnering. Skär citronen i 5 klyftor. Pressa saften ur en klyfta.

  4. Blanda räkor och ägg och dillhack med lätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran på brödskivorna och garnera med citronklyftor och dill. Servera med sallad och strimlad paprika.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!