Godaste räkmackan! Här är bästa receptet med avokado och nobisdressing

4.74.74.74.74.7

Här hittar du godaste receptet på räkmacka! Den lyxiga räkmackan blir riktigt matig med hjälp av ett berg av räkor och rikligt med krämig avokado. Den milda nobisdressingen förhöjer smaken ytterligare.

För 4 personer

Ingredienser

2 kg räkor, frysta, med skal
2 ciabattabröd
1,5 msk olivolja, till pensling
2 avokador
1 tsk citronsaft, pressad
2 salladslökar
100 g sockerärter

Nobisdressing

1 äggula
1 msk rödvinsvinäger
0,5 msk dijonsenap
0,75 dl rapsolja
1 vitlök, pressad, klyfta
2 krm salt
0,5 krm cayennepeppar
0,5 dl gräslök, finhackad

Räkmacka med avokado och nobisdressing – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skala räkorna och ställ dem kallt. Skär brödet lite snett på längden i 8 skivor. Pensla med olivolja och rosta skivorna i ugnen 4–5 min.
  3. Nobisdressing: Blanda ägggula, vinäger och senap i en bunke. Droppa i oljan under vispning. Smaka av med vitlök, salt, cayennepeppar och gräslök. Ställ svalt till servering.
  4. Dela, kärna ur och skär avokadon i tunna skivor. Droppa över citronsaft så att den inte mörknar. Ansa och skiva salladslöken. Strimla sockerärterna.
  5. Fördela räkor, avokado, sockerärter och salladslök på brödskivorna. Ringla nobisdressingen över. Lägg på den andra brödskivan.
Fler recept med: Mackor, Picknick, Skaldjur