Räkcrostini med jordärtskockspuré i glas

Jordärtskockorna kan bytas ut mot blomkål.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 10 baguette - skivor
  • 10 baguette - skivor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g räkor med skal
  • 2 tomater
  • 0,25 rödlök
  • 1 msk citronolivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Jordärtskockspuré

  • 400 g jordärtskockor
  • 0,5 schalottenlök
  • 0,5 msk rapsolja
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Garnering

  • basilika

Gör så här

  1. Jordärtskockspuré: Skala och koka jordärtskockorna mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min. Skala och hacka schalottenlöken. Fräs den i olja tills den mjuknat.

  2. Häll av vattnet från jordärtskockorna och mixa dem och löken med mixerstav. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Låt kallna.

  3. Sätt ugnen på 225°. Lägg baguetteskivorna på en plåt. Pensla dem med olja. Rosta brödet mitt i ugnen ca 5 min. Skala och halvera vitlöken och gnugga den på bröden.

  4. Skala och grovhacka räkorna. Tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Blanda räkor, tomat, lök och olja. Krydda med salt och peppar. Fördela röran på crostiniskivorna.

  5. Fördela jordärtsskockspurén i glas. Lägg en baguetteskiva på glaset och garnera med basilika.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!