Räkcrostini med jordärtskockspuré i glas
Ingredienser
- 10 baguette - skivor
- 10 baguette - skivor
- 2 msk rapsolja
- 1 vitlöksklyfta
- 500 g räkor med skal
- 2 tomater
- 0,25 rödlök
- 1 msk citronolivolja
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Jordärtskockspuré
- 400 g jordärtskockor
- 0,5 schalottenlök
- 0,5 msk rapsolja
- 1,5 dl vispgrädde
- 0,75 tsk salt
- 1 krm vitpeppar - nymald
Garnering
- basilika
Gör så här
-
Jordärtskockspuré: Skala och koka jordärtskockorna mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min. Skala och hacka schalottenlöken. Fräs den i olja tills den mjuknat.
-
Häll av vattnet från jordärtskockorna och mixa dem och löken med mixerstav. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Låt kallna.
-
Sätt ugnen på 225°. Lägg baguetteskivorna på en plåt. Pensla dem med olja. Rosta brödet mitt i ugnen ca 5 min. Skala och halvera vitlöken och gnugga den på bröden.
-
Skala och grovhacka räkorna. Tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Blanda räkor, tomat, lök och olja. Krydda med salt och peppar. Fördela röran på crostiniskivorna.
-
Fördela jordärtsskockspurén i glas. Lägg en baguetteskiva på glaset och garnera med basilika.