00000

Räkcocktail är klassiskt och populärt. Här är vinägretten lite annorlunda, så den känns ändå ny och fräsch!

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g färska räkor med skal
2 salladslökar
2 tomater
2 mogna avokador
100 g löjrom

Grapevinägrett

1 schalottenlök
1/2 dl pressad blodgrapefrukt
3 msk olivolja, t ex gran fruttato
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 krm tabasco
2 krm salt
1 krm+1 krm nymald svartpeppar

Garnering

dillkvistar

20 min

Räkcocktail – gör så här:

  1. Vinägrett: Skala och finriv löken. Blanda samman grapefruktsaft, olja och vinäger. Rör i löken och krydda med tabasco, salt och 1 krm peppar.
  2. Skala räkorna. Ansa och skiva salladslöken. Tärna tomaterna smått.
  3. Blanda lök och tomater.
  4. Halvera och kärna ur avokadorna. Skär fruktköttet i bitar.
    Lägg salladslök och tomat i botten på portionsglas. Lägg på avokado och räkor. Ringla över vinägrett. Strö över 1 krm peppar. Klicka på löjrom och garnera med dill.
Fler recept med: Övrigt