00000

Den här räkcocktailen är ganska långt ifrån en traditionell sådan. Färska svenska räkor blandade med grönsaker och frukter från sydligare breddgrader. Det smakar friskt och känns fräscht och nyttigt!

För 10 person(er)

Ingredienser

250 g färska räkor med skal
400 g sötpotatis
4 salladslökar
0,5 gurka
1 mogen mango
2 mogna avokadofrukter
1 röd spansk pepparfrukt
2 msk korianderblad, hackade
1 dl pressad apelsin
4 msk pressad lime
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Till dekoration

, solrosskott

Räkcocktail med avokado och sötpotatis

1. Skala och dela eventuellt räkorna i mindre bitar.
2. Koka sötpotatisen. Skala och skär den i fina tärningar.
3. Ansa, skölj och skiva salladslöken fint.
4. Skala, kärna ur och skär gurkan i fina tärningar.
5. Skala, dela och kärna ur mango och avokado. Skär dem också i fina tärningar.
6. Skölj, dela och kärna ur pepparfrukten.
Hacka den och koriandern fint.
7. Blanda samman räkor och samtliga grönsaker. Blanda och häll över apelsin-, limesaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Dekorera eventuellt med solrosskott.

Fler recept med: Fest, Förrätter, Skaldjur