Räkcocktail – gör så här:
- Dressing: Lägg äggen i kokande vatten och koka i 3 min. Ta upp dem och knäck och skrapa ut innehållet i en bunke. Tillsätt vinäger och senap. Vispa ner oljan först droppvis, sedan i en fin stråle. Använd mixerstav eller matberedare.
- Pressa i vitlöken, vänd ner hackad dill och smaka av dressingen med salt och peppar. Förvara kallt fram till serveringen.
- Skala räkorna, klyfta tomaterna, skölj och strimla sockerärterna. Ställ kallt var för sig fram till serveringen.
- Servering: Dela avokadon, ta ur kärnan och gröp ur fruktköttet med hjälp av en sked. Dela i mindre bitar och blanda med citronsaft. Blanda försiktigt räkor, tomatklyftor, sockerärter och avokado i en skål. Fördela salladen i cocktailglas, ringla dressing på varje portion. Garnera med dill. Servera med sås och eventuellt rostat bröd.