Räkcocktail för 20 personer

Recept på räkcocktail. Servera gärna extra tabasco vid sidan av för dem som gillar hetta.
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 2 burkar räkor - skalade i lag (à 600 g)
  • 2 gurkor
  • 2 burkar majs - (à 300 g)
  • 1 knippe rädisor

Dressing

  • 1 ägg
  • 0,5 dl chilisås
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk senap
  • 3 dl rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm tabasco

Garnering

  • 200 g mâchesallad

Gör så här

  1. Dressing: Blanda ägg, chilisås, senap och olja i en hög kanna. Sätt en mixerstav i botten på kannan och dra den sakta uppåt medan den arbetar. Mixa till en tjock sås. Krydda med salt och tabasco.

  2. Låt räkorna rinna av. Kärna ur gurkan och skär i små tärningar. Låt majsen rinna av. Ansa och skiva rädisorna. Blanda räkor, gurka, majs och rädisor. Fördela i glas. Ställ i kylen till servering.

  3. Toppa cocktailen med sås och garnera med mâchesallad strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!