Räkchips med limedipp

Räkchips med limedipp är knaprigt och gott. Hittar du inte räkchips kan de ersättas med rispapper. Bryt dem i mindre bitar och fritera på samma sätt. Krydda dem lite extra med t ex Santa Marias kryddmix Seafood and fish så får de ”havssmak”.  
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 50 g räkchips - ofriterade
  • 2 dl rapsolja

Dipp

  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 msk limeskal - rivet
  • 0,5 msk lime - pressad
  • 1 tsk sambal badjak
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Dipp: Vispa crème fraichen fast med elvisp. Smaksätt den med limeskal, limesaft och sambal badjak. Krydda med salt.

  2. Hetta upp oljan i en hög kastrull till 180˚. Lägg i några räkchips i taget och fritera dem ca 10 sekunder tills de fluffat upp sig. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

  3. Servera räkchipsen med limedippen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!