4.34.34.34.34.3

Räkchips med limedipp är knaprigt och gott. Hittar du inte räkchips kan de ersättas med rispapper. Bryt dem i mindre bitar och fritera på samma sätt. Krydda dem lite extra med t ex Santa Marias kryddmix Seafood and fish så får de ”havssmak”.  

För 4 personer:

Ingredienser

50 g räkchips, ofriterade 
2 dl rapsolja

Dipp:

2 dl crème fraiche
0,5 msk limeskal, rivet 
0,5 msk lime, pressad
1 tsk sambal badjak
2 krm salt

10 minuter

Räkchips med limedipp – gör så här:

  1. Dipp: Vispa crème fraichen fast med elvisp. Smaksätt den med limeskal, limesaft och sambal badjak. Krydda med salt.
  2. Hetta upp oljan i en hög kastrull till 180˚. Lägg i några räkchips i taget och fritera dem ca 10 sekunder tills de fluffat upp sig. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Servera räkchipsen med limedippen.