Räkburgare med coleslaw

Snabbt, lättlagat och gott – en påse frysta skalade räkor är bästa råvaran till sommarens läckraste rätter som till exempel vårens godaste räkburgare med coleslaw. Receptet kommer här och det är verkligen mums bums!
Cindy Ahrnewald

Ingredienser

  • 400 g räkor - frysta, skalade
  • 1,5 dl panko - delas upp i 3x0,5 dl
  • 0,5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk curry
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 dl gräslök - hackad
  • 2 msk rapsolja

COLESLAW

  • 200 g spetskål
  • 5 rädisor
  • 0,5 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

TILLBEHÖR

  • 4 hamburgerbröd
  • salladsblad

Gör så här

  1. Tina räkorna. Blanda 0,5 dl panko, vatten, ägg, curry, salt och peppar. Låt stå ca 5 min.

  2. Finhacka räkorna, blanda med pankoblandningen och gräslök.

  3. Dela smeten i fyra delar. Klipp fyra bitar smörgåspapper, ca 15 x 15 cm. Strö 0,5 dl panko på pappersbitarna. Tryck ut en del smet i taget i en utstansare, ca 10 cm i diameter, på varje pappersbit. Strö 0,5 dl panko på burgarna. Lägg i kylen 2 timmar.

  4. Coleslaw: Ansa och finstrimla kål och rädisor, gärna med mandolin. Blanda grönsakerna med yoghurt, majonnäs och vinäger. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!