Räkburgare med coleslaw
Ingredienser
- 400 g räkor - frysta, skalade
- 1,5 dl panko - delas upp i 3x0,5 dl
- 0,5 dl vatten
- 1 ägg
- 1 tsk curry
- 1 krm cayennepeppar
- 0,5 dl gräslök - hackad
- 2 msk rapsolja
COLESLAW
- 200 g spetskål
- 5 rädisor
- 0,5 dl turkisk yoghurt
- 0,5 dl majonnäs
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
TILLBEHÖR
- 4 hamburgerbröd
- salladsblad
Gör så här
-
Tina räkorna. Blanda 0,5 dl panko, vatten, ägg, curry, salt och peppar. Låt stå ca 5 min.
-
Finhacka räkorna, blanda med pankoblandningen och gräslök.
-
Dela smeten i fyra delar. Klipp fyra bitar smörgåspapper, ca 15 x 15 cm. Strö 0,5 dl panko på pappersbitarna. Tryck ut en del smet i taget i en utstansare, ca 10 cm i diameter, på varje pappersbit. Strö 0,5 dl panko på burgarna. Lägg i kylen 2 timmar.
-
Coleslaw: Ansa och finstrimla kål och rädisor, gärna med mandolin. Blanda grönsakerna med yoghurt, majonnäs och vinäger. Krydda med salt och peppar.