Räkburgare med coleslaw

4.54.54.54.54.5

Snabbt, lättlagat och gott – en påse frysta skalade räkor är bästa råvaran till sommarens läckraste rätter som till exempel vårens godaste räkburgare med coleslaw. Receptet kommer här och det är verkligen mums bums!

För 4

Ingredienser

400 g frysta, skalade räkor
1,5 dl panko, delas upp i 3x0,5 dl
0,5 dl vatten
1 ägg
1 tsk curry
1 krm cayennepeppar
0,5 dl hackad gräslök
2 msk rapsolja

COLESLAW

200 g spetskål
5 rädisor
0,5 dl turkisk yoghurt
0,5 dl majonnäs
2 tsk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

TILLBEHÖR

4 hamburgerbröd
salladsblad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Tina räkorna. Blanda 0,5 dl panko, vatten, ägg, curry, salt och peppar. Låt stå ca 5 min.
  2. Finhacka räkorna, blanda med pankoblandningen och gräslök.
  3. Dela smeten i fyra delar. Klipp fyra bitar smörgåspapper, ca 15 x 15 cm. Strö 0,5 dl panko på pappersbitarna. Tryck ut en del smet i taget i en utstansare, ca 10 cm i diameter, på varje pappersbit. Strö 0,5 dl panko på burgarna. Lägg i kylen 2 timmar.
  4. Coleslaw: Ansa och finstrimla kål och rädisor, gärna med mandolin. Blanda grönsakerna med yoghurt, majonnäs och vinäger. Krydda med salt och peppar.