00000

Havtornsjuicen ger en god syra till vinägretten. Servera räkbruschettan som förrätt.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g räkor med skal
2 tomater
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 pepparfrukt röd spansk
1 lime
1 koriander kruka
1 bladpersilja kruka
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
4 lantbröd skivor
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta

Vinägrett

2 msk havtornsjuice
1 tsk strösocker
0,5 dl olivolja
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald

15 min

1. Sätt ugnen på 225°. Skala räkorna. Halvera, kärna ur och skär tomaterna i små tärningar. Skala och finhacka röd- och vitlök.
2. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Halvera och pressa saften ur limen. Hacka koriander och persilja. Blanda räkorna med grönsaker, örter och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
3. Pensla brödet med olivolja. Skala och finhacka vitlöken. strö den över brödet. Rosta brödskivorna i ugnen på 180° ca 5 min per sida.
4. Blanda ingrediensena till havtornsvinägretten.
5. Fördela räksalladen på bruschettan och ringla vinägretten över strax före servering.

Fler recept med: Fest, Förrätter, Övrigt, Skaldjur