Räkbibimbap

Räkbibimbap är festlig vardagsmat. Storleken på räkburkarna kan variera, och får du räkor över kan de frysas in och användas i en räksås till pasta.
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 300 g räkor - i lag (avrunna)
  • 3 dl ris
  • 2 cm ingefära - färsk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gurka
  • 1 msk sesamolja
  • 300 g babyspenat
  • 4 ägg
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv ingefära och vitlök.

  2. Strimla gurkan och  blanda med sesamolja, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  3. Fräs spenaten i 1 msk rapsolja ca 1 minut. Ta upp på ett fat. Stek räkorna med ingefära och vitlök i 1 msk rapsolja ca 1 minut. Stek äggen i 1 msk rapsolja på ena sidan ca 3 min. Strö på 2 krm salt.

  4. Lägg upp ris, räkor, spenat och gurka i skålar. Toppa med de stekta äggen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!