00000

Räkbibimbap är festlig vardagsmat. Storleken på räkburkarna kan variera, och får du räkor över kan de frysas in och användas i en räksås till pasta.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g räkor, i lag (avrunna)
3 dl ris
2 cm ingefära, färsk
1 vitlöksklyfta
1 gurka
1 msk sesamolja
300 g babyspenat
4 ägg
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Räkbibimbap – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv ingefära och vitlök.
  2. Strimla gurkan och  blanda med sesamolja, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  3. Fräs spenaten i 1 msk rapsolja ca 1 minut. Ta upp på ett fat. Stek räkorna med ingefära och vitlök i 1 msk rapsolja ca 1 minut. Stek äggen i 1 msk rapsolja på ena sidan ca 3 min. Strö på 2 krm salt.
  4. Lägg upp ris, räkor, spenat och gurka i skålar. Toppa med de stekta äggen.