1. Skala räkorna och hacka dem grovt. Skölj och finhacka salladslöken eller purjolöken.
2. Blanda samman tomatpurén med brännvin, socker, salt och peppar. Tillsätt räk- och lökhack.
3. Ta ut rundlar ur brödskivorna, ca 5 cm i diameter. Fördela tartaren i små ringformar på brödskivorna. Stick i en liten dillkvist.
Räk- och tomattartar
Smaksätt de hackade räkorna med Aalborg Jubilæums Akvavit så får de en ny, spännande smak.
För 12 person(er)
Ingredienser
1 kg | räkor, med skal |
4 | salladslökar, eller ½ späd purjolök |
0,5 dl | tomtpuré |
1 msk | aalborg jubilæums akvavit |
1 msk | strösocker |
0,5 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Tillbehör:
, dillkvistar | |
12 | kavring, små skivor |