Räk- och melonsallad

Räk- och melonsalladen serveras i kalla glas. Kyl glasen i frysen ca 30 minuter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,25 nätmelon - eller cantaloupemelon
  • 0,25 gurka
  • 0,5 röd lök
  • 2 röda plommontomater
  • 8 rädisor
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 0,75 dl olivolja
  • 3 msk citron - pressad
  • 1 jalapeño - finhackad
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald
  • 200 g räkor - skalade

Tillbehör

  • kuvertbröd

Gör så här

  1. Kärna ur och skala melonen. Ta ut kulor med ett kuljärn (eller skär i tärningar). Skala, halvera och kärna ur gurkan. Skär den i halvmåneformade skivor. Skala och finhacka rödlöken. Skär tomaterna i små bitar. Hacka rädisorna grovt.

  2. Blanda grönsakerna med dill, olivolja och citron. Smaksätt med jalapeño, salt och peppar. Hacka räkorna grovt och blanda med grönsakerna.

  3. Sätt glasen i frysen ca 30 minuter. Ta ut dem före serveringen. Fördela räksalladen i glasen. Servera med varma kuvertbröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!