Räk- och melonsallad

00000

Räk- och melonsalladen serveras i kalla glas. Kyl glasen i frysen ca 30 minuter.

För 4 person(er)

Ingredienser

0,25 nätmelon, eller cantaloupemelon
0,25 gurka
0,5 röd lök
2 röda plommontomater
8 rädisor
0,5 dl dill, hackad
0,75 dl olivolja
3 msk citron, pressad
1 jalapeño, finhackad
2 krm salt
0,5 krm vitpeppar, nymald
200 g räkor, skalade

Tillbehör

, kuvertbröd

1. Kärna ur och skala melonen.
Ta ut kulor med ett kuljärn (eller skär i tärningar). Skala, halvera och kärna ur gurkan. Skär den i halvmåneformade skivor.
Skala och finhacka rödlöken.
Skär tomaterna i små bitar.
Hacka rädisorna grovt.
2. Blanda grönsakerna med dill, olivolja och citron. Smaksätt med jalapeño, salt och peppar.
Hacka räkorna grovt och blanda med grönsakerna.
3. Sätt glasen i frysen ca 30 minuter.
Ta ut dem före serveringen.
Fördela räksalladen i glasen.
Servera med varma kuvertbröd.