Räk- och laxrulle

Rullen passar som förrätt eller i stället för smörgåstårta. Den blir god både med gravad eller rökt lax och med eller utan pepparrot. Går med fördel att förbereda och håller fint till dagen därpå. Servera med en fräsch sallad.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda vatten, mjölk och smör i en kastrull.
    Låt det koka upp ta av från värmen och häll i allt mjöl på en gång.
    Vispa kraftigt, gärna med en ballongvisp.
  2. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt, ca 2 min, mellan varje.
    Bred ut smeten i en långpanna klädd medbakplåtspapper.
    Grädda ca 20 min mitt i ugnen. Låt svalna.
  3. Fyllning: Skala räkorna och skär laxen i små tärningar.
    Vispa grädden fast och blanda den med crème fraiche.
    Blanda med räkor, lax, dill, gräslök, svartpeppar och eventuellt pepparrot.
  4. Bred fyllningen över den kalla bottnen och rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret. Skär i skivor och servera med rucola och fint skurna tomater, gurka och rödlök.

Recept från