Räk- och krabbpinchos

55555

Pinchos är små mumsiga munsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och servera dessa läkerheter! Till räk- och krabbpinchos behövs det en ganska fast krabbröra.

För 8 personer:

Ingredienser

200 g kungskrabbsben
2 dl räkor, handskalade
0,5 dl crème fraiche
0,5 tsk citronpeppar
2 krm salt

Tillbehör:

1 surdegsbaguette
100 g manchegoost, mild
0,5 kruka körvel

10 minuter

Räk- och krabbpinchos – gör så här:

  1. Klipp upp skalet och plocka ut krabbköttet. Finhacka krabbkött och räkor. Blanda med crème fraiche, citronpeppar och salt.
  2. Skär baguetten i sneda skivor. Forma röran till stora ägg och lägg på brödskivorna. Stick ner en pinne i mitten. Finriv osten och toppa pinchosen med osten. Garnera med körvel.

 

Pinchos

Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé:

Fler recept med: Buffémat, Fest, Fisk, Skaldjur, Smårätter, Spanskt