00000

I den här rätten serveras woken på en genörös bädd av råa och krispiga grönsaker. Räkor kan bytas ut mot kräftstjärtar.

För 2 person(er)

Ingredienser

Salladsbädd

0,5 rödlök
1 röd paprika
4 champinjoner
50 g gurka, bit
50 g salladsblad

Salladssås

2 tsk dijonsenap
1 msk vatten
1 vitlöksklyfta, stor, pressad
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk honung
1 tsk rapsolja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Wok

5 dl broccoli, små och/eller blomkålsbuketter
100 g zucchini, bit
1 morot
5 minimajs
2 tsk rapsolja
250 g räkor, skalade

Tillbehör

1 knippe dillvippor
2 finncrispbröd, skivor

1. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och finstrimla paprikan. Skär svamp och gurka i tunna skivor. Bryt salladsbladen i stora bitar. Lägg ingredienserna till salladen i skålar som en bädd.
2. Vispa ihop ingredienserna till salladssåsen.
3. Förväll broccoli- och blomkålsbuketterna i lättsaltat kokande vatten 1 minut och låt dem rinna av i ett durkslag. Strimla zucchinin. Skala och strimla moroten. Dela majsen på längden.
4. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok. Woka grönsakerna 2–3 min under omrörning. Blanda i räkorna och salladssåsen, låt allt bli genomvarmt.
5. Lägg upp woken på salladsbädden. Garnera med dill. Servera med bröd.