Räk- och grönsakswok på salladsbädd

I den här rätten serveras woken på en genörös bädd av råa och krispiga grönsaker. Räkor kan bytas ut mot kräftstjärtar.
Allt om Mat

Salladsbädd

  • 0,5 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 4 champinjoner
  • 50 g gurka - bit
  • 50 g salladsblad

Salladssås

  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta - stor, pressad
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Wok

  • 5 dl broccoli - små och/eller blomkålsbuketter
  • 100 g zucchini - bit
  • 1 morot
  • 5 minimajs
  • 2 tsk rapsolja
  • 250 g räkor - skalade

Tillbehör

  • 1 knippa dillvippor
  • 2 finncrisp - skivor

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och finstrimla paprikan. Skär svamp och gurka i tunna skivor. Bryt salladsbladen i stora bitar. Lägg ingredienserna till salladen i skålar som en bädd.

  2. Vispa ihop ingredienserna till salladssåsen.

  3. Förväll broccoli- och blomkålsbuketterna i lättsaltat kokande vatten 1 minut och låt dem rinna av i ett durkslag. Strimla zucchinin. Skala och strimla moroten. Dela majsen på längden.

  4. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok. Woka grönsakerna 2–3 min under omrörning. Blanda i räkorna och salladssåsen, låt allt bli genomvarmt.

  5. Lägg upp woken på salladsbädden. Garnera med dill. Servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!