Ragù napoletano di Gina

Hälften av ragun blandas med pastan, resten serveras bredvid. Serverar man pastan som huvudrätt kan man öka mängden pasta.

40 min + 2 1/2 timmes koktid

Ragù napoletano di Gina

1. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Putsa köttet och stek det i olja i en stor stekgryta ca 15 min. Låt vitlöksklyftorna steka med när ca 2 min återstår av stektiden.

2. Häll i vinet, lite i taget, och låt det ånga bort. Tillsätt lite av spadet från tomaterna och fortsätt att fräsa med locket på ca 30 min. Rör i botten då och då så att det inte bränner fast.

3. Häll på tomater och vatten. Tillsätt salt och småkoka med locket på glänt 1 1/2–2 timmar, tills köttet är mört. Rör om då och då.

4. Ta upp och skär köttet i bitar. Ta ev undan 9 dl sås till auberginegratängen. Lägg tillbaka köttet i såsen.

5. Koka pastan i lättsaltat vatten i en gryta ca 15 min. Låt pastan rinna av och häll tillbaka den i grytan. Tillsätt hälften av ragun och blanda väl. Toppa med resten av ragun, ricotta och parmesan.

Recept från