Ragu med salsiccia

33333

Recept på ragu med salsiccia. Ragu är en köttgryta som ska koka på låg värme länge så att köttet blir riktigt mört. Salsiccia­korven steks, skivas och läggs i på slutet. 

För 4-6 personer:

Ingredienser

500 g högrev
125 g rotselleri
50 g tomater soltorkade
2 vitlöksklyftor
1 röd chili t ex spansk peppar
2 msk olivolja
0,5 tsk salvia
2 krm svartpeppar nymald
2 dl rött vin
1 dl vatten
2 msk kalvfond konc
2 msk tomatpuré
200 g salsicciakorv

Tillbehör:

300 g pappardellepasta
färsk salvia
riven parmesanost

30 minuter + 1 timmes kokning

Ragu med salsiccia – gör så här:

  1. Putsa och skär köttet i cm-stora bitar. Skala och fintärna rotsellerin. Fintärna de torkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. 
  2. Bryn köttet på hög värme under omrörning i olja ca 2 min, så att det får lite färg på ytan. Tillsätt selleri, tomater, vitlök, chili, salvia och peppar. Stek under omrörning ca 1 minut. 
  3. Häll i vin och vatten och tillsätt fond och tomatpuré. Rör om och låt grytan koka på svag värme under lock ca 1 timme. 
  4. Stek korvarna på medelstark värme tills de är genomstekta. Skär dem i skivor och lägg i grytan. Låt koka med 5–10 min.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera den med ragu, salvia och riven parmesan.

 

Fler recept med: Gryta, Italienskt, Nötkött, Övrigt, Pasta