Ragu bolognese på högrev

Recept på ragu bolognese på högrev. Laga i en slow cooker eller i en gryta i ugnen, gärna en stor sats på en gång. Framdelskött som högrev har mycket smak men kräver lång tillagningstid.

30 minuter + ca 6 timmar i slow cooker

Ragu bolognese på högrev – gör så här:

  1. Om du har en hel bit kött: Skär köttet fritt från hinnor och sedan i grytbitar. Krydda med salt och peppar. Bryn grytbitarna i två omgångar i smör i en stekpanna.
  2. Skala vitlök och lök. Pressa ner vitlöken i stekpannan. Hacka löken och låt steka med så den blir lätt brynt. Lägg över kött och lök i grytan eller slow cookern. Skölj ur stekpannan med vinet och häll det över köttet.
  3. Finskiva sellerin. Skala och tärna moroten. Blanda ner det i grytan med tomatpuré, örter och fond. Häll på tomater och vatten.
  4. Ställ in slow cookern på high ca 6 timmar eller sätt en gryta i ugnen på 100° 6–7 timmar.
  5. Skär persiljan fint. Rör ner parmesan och persilja i grytan. Servera med tagliatelle, parmesan och nymald peppar.

Recept från