Ragù alla bolognese

Klassisk köttfärssås från grunden. Det är viktigt att bryna färsen ordentligt för att det ska bli god smak. Kycklinglever ger mustighet men kan bytas ut mot mer nörfärs.

Ca 20 min + 3 timmar i ugnen

Ragù alla bolognese

1. Sätt ugnen på 150 grader. Skala och tärna lök och morot fint. Skiva sellerin. Skala och skiva vitlöken. Bryn grönsakerna i 1 msk smör i en gryta 2–3 min.

2. Tillsätt tomatpurén mot slutet. Häll i vin, vatten och tomater. Lägg ner rosmarinkvisten.

3. Bryn köttfärsen i 1 msk smör i en stekpanna och lägg över i grytan. Putsa kycklinglevern. Skär lever och bacon i små bitar och bryn dem i 1 msk smör. Lägg över i grytan. Krydda med salt och peppar. Låt koka upp.

4. Ställ in grytan mitt i ugnen, utan lock. Låt stå ca 3 timmar. 5. Hacka basilikan. Rör ner den och muskoten. Servera med tagliatelle och parmesanost

Recept från