3.93.93.93.93.9

Rågmjölsstekt gös med brynt päronsmör och vinterkål är lyxigt och gott. Du kan använda andra sorters vit fisk, t ex torsk eller rödspätta i detta recept. Savojkål kan ersättas med vit- eller rödkål.

För 1

Ingredienser

600 g gösfilé, MSC-märkt
2 dl rågmjöl
1 tsk salt
0,5 dl rapsolja
50 g smör

Kål:

800 g savojkål
1 msk olivolja
1 tsk salt

Brynt smör:

1 päron
100 g smör
1 tsk salt
0,5 dl persilja, grovhackad

40 minuter

Rågmjölsstekt gös med brynt päronsmör och vinterkål – gör så här:

  1. Kål: Skär kålen i 8 klyftor. Droppa över olja och krydda med salt. Stek i en torr stekpanna 4–5 min på varje sida.
  2. Smör: Kärna ur och skär päronet i tärningar. Bryn smöret, passa noga så det inte bränns vid. Lägg i päron, salt och persilja.
  3. Skär fisken i portionsbitar. Blanda rågmjöl och salt. Vänd fiskbitarna i rågmjölet.
  4. Stek fisken i olja och smör på medelvärme 2–3 min på varje sida.
  5. Servera fisken och päronsmöret ovanpå den stekta kålen.
Fler recept med: Fisk, Gös, Huvudrätter - varmrätter