Rågmjölsstekt gös med brynt päronsmör och vinterkål

Rågmjölsstekt gös med brynt päronsmör och vinterkål är lyxigt och gott. Du kan använda andra sorters vit fisk, t ex torsk eller rödspätta i detta recept. Savojkål kan ersättas med vit- eller rödkål.
Mette Helbaek
AOM 2002 Vinterfisk   PUBLICERAD TEXT:
AOM 2002 Vinterfisk PUBLICERAD TEXT: Foto: Magnus Carlsson / BMB

Ingredienser

  • 600 g gösfilé - MSC-märkt
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 50 g smör

Kål

  • 800 g savojkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Brynt smör

  • 1 päron
  • 100 g smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl persilja - grovhackad

Gör så här

  1. Kål: Skär kålen i 8 klyftor. Droppa över olja och krydda med salt. Stek i en torr stekpanna 4–5 min på varje sida.

  2. Smör: Kärna ur och skär päronet i tärningar. Bryn smöret, passa noga så det inte bränns vid. Lägg i päron, salt och persilja.

  3. Skär fisken i portionsbitar. Blanda rågmjöl och salt. Vänd fiskbitarna i rågmjölet.

  4. Stek fisken i olja och smör på medelvärme 2–3 min på varje sida.

  5. Servera fisken och päronsmöret ovanpå den stekta kålen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!