55555

Rågmjölsinjera med citron är etiopiska pannkakor som ska bakas av det inhemska sädesslaget teff och jäsas i flera dygn. Här är en snabbvariant med rågmjöl och citron i smeten. Pannkakorna kan stekas dagen före servering.

För 8 personer:

Ingredienser

3 dl vetemjöl, (180 g)
1 dl rågmjöl, fint
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
5 dl vatten, kolsyrat
1 msk citron, pressad

20 minuter + 10 minuter för smeten att svälla

Rågmjölsinjera med citron – gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt vatten och citronsaft. Vispa ihop till en jämn smet. Låt smeten vila ca 10 min.
  2. Stek pannkakorna i en plastbelagd panna eller i en vanlig stekpanna med smör, ca 3 min. Stek endast på ena sidan tills ytan torkat. Lägg inte pannkakorna i en hög, då kan de fastna i varandra.
Fler recept med: Afrikanskt, Tillbehör