Rågkex

Recept på rågkex som går utmärkt att frysa in.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 3,5 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl rågmjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält smöret och rör i mjölken. Arbeta ihop alla ingredienser och låt degen vila ca 10 min.

  2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspappersark och nagga med en gaffel. Tryck ut runda kex med en utstickare ca 5 cm i diameter. Dra bort degen mellan kexen och kavla ut på nytt. Nagga och stansa ut kex.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt kallna. Tryck loss kexen. Spar det som blir över och smula på fil eller yoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!