55555

Recept på rågkex som går utmärkt att frysa in.

För 50 kex:

Ingredienser

3,5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
0,5 dl rågmjöl
1 msk strösocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g smör
1 dl mjölk

20 minuter + 10 minuter att vila + 20 minuter i ugn

Rågkex – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält smöret och rör i mjölken. Arbeta ihop alla ingredienser och låt degen vila ca 10 min.
  2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspappersark och nagga med en gaffel. Tryck ut runda kex med en utstickare ca 5 cm i diameter. Dra bort degen mellan kexen och kavla ut på nytt. Nagga och stansa ut kex.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt kallna. Tryck loss kexen. Spar det som blir över och smula på fil eller yoghurt.
Fler recept med: Bakning, Kex och skorpor