Raggmunkar med stekt fläsk

Få kan motstå raggmunkar med frasiga kanter, sötsyrliga lingon och knaprigt fläsk

45 min

Raggmunkar med stekt fläsk – gör så här:

  1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda runt. Blanda i mjölet i omgångar och vispa kraftigt så smeten blir klumpfri. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala och grovriv potatisen. Blanda ner potatisen i smeten och låt stå i kylen medan fläsket steks.
  3. Sätt ugnen på 100°. Stek fläsket gyllenbrunt på båda sidor i en stekpanna. Lägg det på ett ugnssäkert fat och håll varmt mitt i ugnen.
  4. Stek raggmunkar av smeten i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida, tills ­potatisen mjuknat och raggmunken fått fin färg. Lägg dem på ett ugnssäkert fat, undan för undan, håll dem varma i ugnen.
  5. Servera raggmunkarna och fläsket med lingonsylt och råkostsallad.

Recept från