Raggmunkar med stekt fläsk

Få kan motstå raggmunkar med frasiga kanter, sötsyrliga lingon och knaprigt fläsk
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 5 dl standardmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 msk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar - nymald
  • 500 g potatis
  • 400 g rimmat sidfläsk
  • 2 - 3 msk smör

Tillbehör

  • lingonsylt
  • råkostsallad

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda runt. Blanda i mjölet i omgångar och vispa kraftigt så smeten blir klumpfri. Krydda med salt och peppar.

  2. Skala och grovriv potatisen. Blanda ner potatisen i smeten och låt stå i kylen medan fläsket steks.

  3. Sätt ugnen på 100°. Stek fläsket gyllenbrunt på båda sidor i en stekpanna. Lägg det på ett ugnssäkert fat och håll varmt mitt i ugnen.

  4. Stek raggmunkar av smeten i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida, tills ­potatisen mjuknat och raggmunken fått fin färg. Lägg dem på ett ugnssäkert fat, undan för undan, håll dem varma i ugnen.

  5. Servera raggmunkarna och fläsket med lingonsylt och råkostsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!