00000

Recept på rågbrödssmörgås med gubbröra. Den goda sältan i gubbröra är gott till en krispig sallad och basmicodressing. Unna dig en lättöl och frukt som dessert.

För 2 st

Ingredienser

2 rågbröd osötat, skivor
2 ägg stora och mjukkokta
1 rödlök liten
1 pkt ansjovis (à 55 g)
1 tsk ansjovisspad
2 krm salt
2 msk dill hackad
1 krm svartpeppar nymald
1 msk gräddfil

Tillbehör:

50 g sallad blandad
2 tsk dressing smal
2 dl lättöl
1 apelsin till dessert

Rågbrödssmörgås med gubbröra — gör så här:

  1. Skala och hacka ägg och lök (spara lite lök till garnering). Skär ansjovisen i bitar. Blanda ägg, lök, ansjovis, spad, salt, dill, svartpeppar och gräddfil. Bred röran på bröden.
  2. Fördela salladen på tallrikarna, ringla över dressing och lägg på smörgåsarna. Garnera med dill och rödlök.

Ca 430 kcal, varav 16 g fett.

Fler recept med: Mackor, Midsommar, Smalt, Svenskt