Rågbrödssmörgås med gubbröra

Recept på rågbrödssmörgås med gubbröra. Den goda sältan i gubbröra är gott till en krispig sallad och basmicodressing. Unna dig en lättöl och frukt som dessert.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 rågbröd - osötat, skivor
  • 2 ägg - stora och mjukkokta
  • 1 rödlök - liten
  • 1 pkt anjovis - (à 55 g)
  • 1 tsk anjovisspad
  • 2 krm salt
  • 2 msk dill - hackad
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk gräddfil

Tillbehör

  • 50 g sallad - blandad
  • 2 tsk dressing - smal
  • 2 dl lättöl
  • 1 apelsin - till dessert

Gör så här

  1. Skala och hacka ägg och lök (spara lite lök till garnering). Skär ansjovisen i bitar. Blanda ägg, lök, ansjovis, spad, salt, dill, svartpeppar och gräddfil. Bred röran på bröden.

  2. Fördela salladen på tallrikarna, ringla över dressing och lägg på smörgåsarna. Garnera med dill och rödlök.

  3. Ca 430 kcal, varav 16 g fett.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!