Rågbrödssmörgås med gubbröra

00000

Recept på rågbrödssmörgås med gubbröra. Den goda sältan i gubbröra är gott till en krispig sallad och basmicodressing. Unna dig en lättöl och frukt som dessert.

För 2 st

Ingredienser

2 rågbröd, osötat, skivor
2 ägg, stora och mjukkokta
1 rödlök, liten
1 pkt ansjovis, (à 55 g)
1 tsk ansjovisspad
2 krm salt
2 msk dill, hackad
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk gräddfil

Tillbehör:

50 g sallad, blandad
2 tsk dressing, smal
2 dl lättöl
1 apelsin, till dessert

Rågbrödssmörgås med gubbröra — gör så här:

  1. Skala och hacka ägg och lök (spara lite lök till garnering). Skär ansjovisen i bitar. Blanda ägg, lök, ansjovis, spad, salt, dill, svartpeppar och gräddfil. Bred röran på bröden.
  2. Fördela salladen på tallrikarna, ringla över dressing och lägg på smörgåsarna. Garnera med dill och rödlök.

Ca 430 kcal, varav 16 g fett.

Fler recept med: Mackor, Smalt, Svenskt