Rågbröd med färskost och räkor

Om du använder färdigskalade räkor är det viktigt att de får rinna av ordentligt så inte röran blir för lös.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 danskt rågbröd - oskivat (ca 400 g)
  • 200 g naturell färskost
  • 1 citron - rivet skal
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • 1 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Skala räkorna och torka av dem lätt med hushållspapper. Grovhacka dem.

  2. Skär brödet tunt på längden. Blanda färskost, räkor, citronskal och salt.

  3. Fördela räkröran på hälften av brödskivorna. Lägg på resterande bröd och tryck till. Skär eventuellt bort kanterna. Skär i mindre bitar.

  4. Täck med plastfolie och ta med på picknicken. Garnera med smörgåskrasse vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!