Råg- och havreplättar med lönnsirap, fikon och vaniljkvarg

Recept på råg- och havreplättar med lönnsirap, fikon och vaniljkvarg. Fluffiga plättar som går hem hos både vuxna och barn. Perfekta till både frukost och mellanmål!

För 2 personer:

Ingredienser

1 dl havregryn
1 dl rågflingor
1 tsk bakpulver
1 krm kardemumma mald
1 krm kanel mald
0,25 tsk salt
1 banan stor
2 ägg
1,5 msk rapsolja

Vaniljkvarg:

1 dl kvarg (10 %)
1 tsk agavesirap
1 krm vaniljpulver

Tillbehör:

2 fikon färska, –4
lönnsirap

30 minuter

Gör så här:

  1. Mixa havregryn och rågflingor med mixerstav till ett mjöl. Tillsätt bakpulver, kardemumma, kanel och salt.
  2. Skala och mosa bananen. Blanda med ägg och olja. Tillsätt mjölblandningen och rör snabbt ihop till en smet.
  3. Stek plättar av smeten i en stekpanna ca 2 min på varje sida på medelstark värme.
  4. Vaniljkvarg: Blanda alla ingredienser.
  5. Servera plättarna med en klick vaniljkvarg, fikon och lönnsirap.

 

Fler recept med: Brunch, Frukost, Övrigt