Råchokladtryfflar

Råchokladen ger en fylligare och friskare smak än vanlig mörk choklad. Tryfflarna är inte så söta.
Elisabeth Johansson

Råchokladtryfflar

  • 200 g cashewnötter
  • 150 g kokosflingor
  • 50 g sesamfrön - oskalade
  • 2 msk kakao
  • 1 msk agavesirap - eller flytande honung
  • 100 g råchoklad (70%)
  • 1,5 dl råkakao

Gör så här

  1. Lägg nötterna i kallt vatten och lägg en tallrik över. Låt stå i rumstemperatur ca 12 timmar.

  2. Häll av vattnet och mixa nötterna i en mixer. Tillsätt kokos, sesamfrön, kakao och sirap. Blanda ihop till en smet.

  3. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Rulla smeten till bollar och vänd dem först i choklad och därefter i kakao. Det går även bra att rulla i endast kakao eller smält choklad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!