Råchokladen ger en fylligare och friskare smak än vanlig mörk choklad. Tryfflarna är inte så söta.

För 40 tryfflar

Ingredienser

Råchokladtryfflar

200 g cashewnötter
150 g kokosflingor
50 g oskalade sesamfrön
2 msk kakao
1 msk agavesirap eller flytande honung
100 g råchoklad (70%)
1 1/2 dl råkakao

20 min + 12 timmar i tumstemperatur

Råchokladtryfflar

1. Lägg nötterna i kallt vatten och lägg en tallrik över. Låt stå i rumstemperatur ca 12 timmar.

2. Häll av vattnet och mixa nötterna i en mixer. Tillsätt kokos, sesamfrön, kakao och sirap. Blanda ihop till en smet.

3. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Rulla smeten till bollar och vänd dem först i choklad och därefter i kakao. Det går även bra att rulla i endast kakao eller smält choklad.