Råbiff med vaktelägg

Kött som legat i saltlag behåller sin röda färg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g oxfilé
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 msk cidervinägersenap
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk svensk senap
  • 0,5 tsk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Örtspäck

  • 100 g späck
  • 2 rosmarinkvistar
  • 4 kvistar timjan
  • 2 krm salt

Bröd

  • 5 skivor brioche - eller annat vitt bröd
  • 2 msk smör

Ägg

  • 20 vaktelägg
  • 4 dl rapsolja

Garnering

  • 10 gräslöksstrån
  • 20 körvelkvistar - små
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Blanda vatten och salt i en skål. Skär oxfilén i lövtunna skivor. Lägg köttet i saltlagen ca 1 minut och blanda väl. Lyft upp köttet ur lagen och lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ställ plåten i frysen 3 dygn.

  2. Späck: Finhacka späcket. Lägg det i en liten kastrull med timjan och rosmarin. Låt späcket smälta på mycket svag värme, under lock, ca 2 timmar. Sila och ställ fettet i kylen.

  3. Finhacka det frysta köttet. Skala och finhacka löken. Blanda kött, lök, senap, honung, salt och peppar. Ställ kallt .

  4. Brödet: Stansa ut rundlar  av brödet, ca 4 cm i diameter. Stek dem på båda sidor i smör.

  5. Rör späcket smidigt och smaka av med salt. Lägg blandningen i en liten spritspåse.

  6. Vaktelägg: Värm oljan till 65° i en liten kastrull. Knäck äggen försiktigt, fem åt gången. Låt vitan rinna av i handen och lägg gulorna i en liten oljad skål.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!