4.34.34.34.34.3

Recept på råbiff med löjrom. Servera råbiffen på direkten, den mår inte bra av att stå framme längre i rumstemperatur.

För 6 personer:

Ingredienser

150 g biff, hängmörad utskuren, eller oxfilé
1/2 schalottenlök
2 msk panko, japanskt ströbröd
1 + 1 msk olivolja, + 1 tsk
2 ägg
1 tsk dijonsenap
1 tsk flingsalt
0,5 krm svartpeppar, nymald
1 bit surdegsbaguette, (15 cm)
2 msk löjrom
1 msk bladpersilja, strimlad

30 min

Råbiff med löjrom – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Rosta pankon i 1 msk olja i het stekpanna tills den får en lätt gyllenbrun färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i äggen försiktigt. Låt koka 8 min. Kyl äggen i kallt vatten.
  3. Hacka köttet mycket fint och lägg i en skål. Tillsätt lök, senap, 1 msk ­olivolja, flingsalt och peppar. Skär brödet i tunna skivor. Fördela ­råbiffröran på bröden.
  4. Skala äggen och ta ut äggulorna.  Bryt dem i mindre bitar och fördela på råbiffen. Toppa med en klick löjrom och strimlad persilja. Ringla över 1 tsk olivolja.
Fler recept med: Artiklar, Fisk, Kött, Nötkött, Smårätter