4.54.54.54.54.5

En klassisk råbiff är alltid gott – så lagar du en råbiff med de klassiska tillbehören kapris, senap och pepparrot.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g nötkött, t ex innanlår eller flankstek
2 schalottenlökar
1 msk dijonsenap
1 tsk worcestersås
2 msk kapris, gärna små
0,5 dl rödbetor, inlagda, finhackade
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Topping:

4 äggulor
pepparrot, nyriven

Tillbehör:

cornichons
pommes frites, grytfriterade

20 minuter

Råbiff med klassiska tillbehör – gör så här:

  1. Skär bort senor och hinnor på köttet. Mal det sedan två gånger.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda snabbt ihop köttet med lök, senap, worcestersås, kapris och rödbetor. Krydda med salt och peppar.
  3. Forma fyra biffar med blöta händer och lägg på tallrikar. Gör en fördjupning i varje biff och lägg äggulan däri. Strö över pepparrot. Servera med cornichons och grytfriterade pommes frites.
Kökstipset! Råbiff med klassiska tillbehör, här blandas köttet med kryddor och tillbehör. Dessa kan även serveras separat, så att var och en får blanda vid bordet.