Rabarbertonic

Recept på rabarbertonic. Läcker alkoholfri drink med spännande smak av enbär och rabarber. Överbliven rabarberlag kan sparas i kylen en vecka.
Petra Lindstrand
Recept på rabarbertonic.v
Recept på rabarbertonic.v Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • 2 msk enbär - hela
  • 4 dl vatten
  • 4 msk sirap - vit
  • 1.5 dl citron - pressad
  • 1 l tonic water
  • 1 is

Gör så här

  1. Ansa och skiva rabarbern. Grovhacka enbären. Lägg rabarber och enbär i en kastrull. Tillsätt vatten och sirap. Koka upp, sjud ca 2 min. Ta kastrullen från plattan, låt dra ca 1 timme. Sila och låt kallna.

  2. Fördela is i glas och häll i rabarberlag och citron. Tillsätt tonic water och rör om lätt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!