Rabarbertiramisu

4.34.34.34.34.3

Recept på rabarbertiramisu. Sommarfräsch variant av tiramisu där rabarber får spela huvudrollen. Kan förberedas dagen före.

För 8 personer:

Ingredienser

4 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
2 dl vispgrädde
500 g färskost, naturell
1,25 dl rabarbersaft, konc
1,25 dl amaretto, (mandellikör)
8 skivor sockerkaka, tjocka

Garnering:

rabarberskal i strimlor
rostad mandel

20 minuter + 2 timmar i kyl

Rabarbertiramisu – gör så här:

  1. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver fluffigt. Vispa grädden. Vänd ner grädde och färskost i äggsmeten.
  2. Blanda rabarbersaft och likör. Vänd sockerkaksskivorna i vätskan.
  3. Bottna glasen eller en form med kaksksivorna och varva med färskostkräm. Ställ i kylen ca 2 timmar eller över natten.
  4. Garnera tiramisun med rabarberskal och rostad mandel.

Recept av Viktoria Buskqvist

 

Köp-tips! Bonniers stora bakbok

Billigare för våra prenumeranter – köp boken här 

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt