Rabarbersylt med citronhonung

Recept på rabarbersylt med citronhonung. En sylt som påminner om engelsk marmelad i smaken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 600 g strösocker
  • 1,5 dl citronhonung - eller apelsinblomshonung
  • 2 citron - pressad saft
  • 10 rosmarinstrån - färska
  • 1 tsk citronsyra

Gör så här

  1. Skala rabarbern och skär den i små bitar. Blanda med socker, honung och citronsaft i en skål och marinera i 24 timmar under plastfilm i rumstemperatur.

  2. Låt rabarbern rinna av väl. Koka den avrunna saften till 110°. Tillsätt rabarber och rosmarin. Låt koka till 107°. Tillsätt citronsyra, rör om och häll genast på varma burkar. Sätt genast på lock

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!