00000

Bakar du rabarberpaj? Då kan du enkelt göra glass av fyllningen som blir över. När du ändå gjort kompott till rabarberpaj går sorbeten lätt att sno ihop.

För 10 personer

Ingredienser

200 g rabarber späda
1,5 dl rabarberkompott
2 msk råsocker
0,5 citron pressad

Rabarbersorbet

  1. Skölj och ansa rabarbern. Skär den i cm-tjocka skivor.
  2. Blanda rabarbern med kompott och socker. Bred ut blandningen i en form klädd med bakplåtspapper och frys in minst 1 dygn.
  3. Ta fram rabarbern ur frysen och skrapa ner den i en matberedare. Mixa till en slät sorbet tillsammans med citronsaften. Servera genast.

 

Serveringsförslag

Rabarberdessert

Foto: Agneta Thorsèn

Så här tjusigt kan de tredelade desserten serveras när rabarberpajen gräddas i portionsformar. Recept till de andra två desserterna hittar ni nedan.

Desserttallrik med rabarberpaj, crème brûlée och rabarbersorbet.