Rabarbersoppa med kardemummaglass

Recept på rabarbersoppa med kardemummaglass.

Gör så här!

  1. Glass: Snitta vaniljstången på längden. Blanda vaniljstång, vispgrädde, mjölk och kardemumma i en kastrull. Värm till strax under kokpunkten. Dra kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Vispa äggulor och socker pösigt med elvisp. Vispa ned äggblandningen i gräddmjölken och värm försiktigt under vispning till glassmeten tjocknar något. Sila bort kardemummakärnorna och kyl smeten.
  3. Kör glassmeten i glassmaskin ca 15-20 min. Ställ den i frysen till servering.
  4. Rabarbersoppa: Ansa och skär rabarbern i 2 cm bitar, spara en 1/2 stjälk som skärs i 10 cm långa tunna strimlor. Koka rabarberbitarna med socker, vatten och en snittad vaniljstång tills rabarbern mjuknat, ca 10 min. Sila soppan genom en finmaskig sil och lägg i rabarberstrimlorna i den varma soppan. Kyl soppan före servering. Servera med kardemummaglassen i glas bredvid.

Recept från