00000

En frisk och somrig sangria på rabarber som passar som fördrink men även till grillat.

För 1 liter:

Ingredienser

0,5 äpple
0,5 päron
0,5 apelsin
5 jordgubbar
0,5 citron
4 dl rabarbersaft köpt eller gör egen, se recept
4 dl rosévin
3 cl konjak
is
sodavatten

15 minuter

Rabarbersangria – gör så här:

  1. Kärna ur och skär äpple och ­päron i bitar. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten och skär den i ­skivor. Halvera jordgubbarna.
  2. Lägg frukt och bär i en kanna. Häll på rabarbersaft, vin och konjak. Lägg i rikligt med is och toppa med sodavatten.
rabarbersangria

Foto Per Ranung

 

Här kan du köpa din glas-behållare för sommarens iskalla drycker. 

Recept på spritsig rosévinssangria.

Foto: Anna Kern

Fler recept med: Drinkar, Dryck, Fest, Kalla drycker