Recept på rabarbersallad med pepparmakrill.

För 4 portioner

Ingredienser

700 g färskpotatis
2 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
1 fänkål (300 g)
200 g späd rabarber
1 kruka dill
4 makrillar, jägar- alt pepparkryddade (á 400 g)
rapsolja
salt + flingsalt
nymald svartpeppar

20 min

Gör så här:

  1. Skrubba potatisen, koka den i lättsaltat vatten. Låt den ånga av under hushållspapper. Skär den i mindre bitar.
  2. Vispa ihop vinäger, honung och 3 msk olja. Tillsätt potatis, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  3. Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Skölj och strimla rabarbern tunt. Hacka dillen.
  4. Blanda fänkål, rabarber, dill och 
potatis. Strö över 1 tsk flingsalt. 
Servera salladen med makrillen.
Fler recept med: Fisk, Lättlagat, Sallader