Rabarbersaft

Vackert rosa rabarbersaft. Servera utspädd med is och tunna stjälkar av rabarber.
Allt om Mat
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 l vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,75 dl citron - pressad

Gör så här

  1. Skär rabarbern i bitar och lägg den i en gryta. Häll över vattnet och låt koka under lock ca 15 min.

  2. Sila rabarbersaften och koka upp den. Tillsätt sockret och låt koka tills det smält. Rör om då och då. Tillsätt citronsaften.

  3. Häll saften i väl rengjorda, varma flaskor. Låt den kallna och förvara i kylen.

Foto: Per Ranung

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!