Rabarbersaft – rårörd

Recept på rabarbersaft. Rårörd rabarbersaft är lätt att göra och ger mycket smak. Den går bra att göra även när rabarbern vuxit sig högsommarstor. Om du har saften i frysen eller i kylen och dricker upp den ganska snart behöver du inte natriumbensoat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 kg rabarber
  • 2 citroner
  • 3,25 l vatten
  • 2,5 kg strösocker
  • 30 g vinsyra
  • 1 krm natriumbensonat - ev

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i bitar. Skölj citronerna i ljummet vatten. Skär dem i skivor. Varva rabarber och citronskivor i en bunke eller kastrull. 

  2. Koka upp vattnet och häll det över rabarber och citron. Låt svalna och ställ i kylen ca 2 dygn.

  3. Sila saften genom en silduk. Rör ner sockret, lite i taget, tills det lösts upp. Tillsätt vinsyra och ev natriumbensoat upplöst i lite varmt vatten. Häll saften i flaskor och förvara i kylen eller frys in i förpackningar. 

Recept: Pia Kammeborn

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!