Rabarberpaj i mikrovågsugn är supersnabb. Här fungerar det bäst med krisppanna och grill, och resultatet blir till och med bättre än i konventionell ugn. Pajbottnen blir mör och fin och det blir fin färg på marängen.

För 1 paj

Ingredienser

Pajdeg

3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
1 ägg gulan
1 msk vatten

Fyllning

350 g rabarber ansad
1 dl strösocker
1 msk maizena majsstärkelse eller potatismjöl

Marängtäcke

2 ägg vitorna
0,75 dl strösocker
0,25 dl mandelspån

Rabarberpaj, snabb

  1. Blanda vetemjöl, strösocker och vaniljsocker i en matberedare eller en skål.
  2. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela alltsammans med fingertopparna. Tillsätt äggula och eventuellt vatten, arbeta ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i krisppannan och ställ den kallt minst 10 minuter.
  4. Fyllning: Skiva rabarbern tunt och blanda den med socker och majsstärkelse.
  5. Fördela rabarbern på degen. Kör på krispläge 10-11 min.
  6. Maräng: Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en styv maräng. Fördela den över den förgräddade pajen och strö över mandelspån. Kör ca 4 min på grill tills marängen fått fin färg.