55555

Rabarberpaj med ingefära är en knaprig och god paj. Välj om du vill göra en stor paj eller åtta mindre portionspajer, och anpassa gräddningstiden.

För 8 person(er)

Ingredienser

150 g smör
1 dl råsocker
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
2 dl mandelmjöl
4 dl havregryn
1 msk ingefära, riven
1 krm salt

Fyllning

500 g rabarber
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl

Tillbehör

vaniljglass eller lättvispad grädde

15 minuter + 20–25 minuter i ugn

Rabarberpaj med ingefära  – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och bryn det lite lätt. Rör samman med resten av ingredienserna.
  2. Fyllning: Ansa rabarbern och skär den i bitar. Blanda med socker och potatismjöl. Häll rabarbern i en ugnssäker form, ca 28 cm i diameter, eller åtta portionsformar. Fördela pajdegen ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Ta ut och låt svalna något.
  4. Servera pajen med vaniljglass eller lättvispad grädde.

 

Ps. Vill du göra en nyttigare rabarberpaj? Vår systersajt ToppHälsa har ett supergott recept: Rabarberpaj med banan – helt utan tillsatt socker