Rabarberpaj med ingefära  

Rabarberpaj med ingefära är en knaprig och god paj. Välj om du vill göra en stor paj eller åtta mindre portionspajer, och anpassa gräddningstiden.
Allt om Mat
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl råsocker
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sirap - ljus
  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 dl havregryn
  • 1 msk ingefära - riven
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 500 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Tillbehör

  • vaniljglass - eller lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och bryn det lite lätt. Rör samman med resten av ingredienserna.

  2. Fyllning: Ansa rabarbern och skär den i bitar. Blanda med socker och potatismjöl. Häll rabarbern i en ugnssäker form, ca 28 cm i diameter, eller åtta portionsformar. Fördela pajdegen ovanpå.

  3. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Ta ut och låt svalna något.

  4. Servera pajen med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Ps. Vill du göra en nyttigare rabarberpaj? Vår systersajt ToppHälsa har ett supergott recept: Rabarberpaj med banan – helt utan tillsatt socker

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!