Små rabarberpajer på grillen

Rabarberpaj är jättegott att grilla. Förbered hemma och ta med för att snabbt på plats kunna göra små foliepaket med rabarber och smuldeg. Grilla rabarberpajen när glöden falnat och värmen är låg.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 6 grillfolie - ark
  • 6 bakplåtspapper - ark
  • 500 g rabarber
  • 0,75 dl rårössocker

Smuldeg

  • 75 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 0,5 dl rårössocker

Tillbehör

  • vaniljvisp - eller vispgrädde

Rabarberpaj på grillen

  1. Bred ut foliearken och lägg ett bakplåtspapper på varje, ca 30 x 30 cm. (Rabarber har en stark syra som kan fräta hål på aluminiumfolie, därför fodrar man med bakplåtspapper.) Rulla ihop alla arken och fäst med gummisnodd för transport.

  2. Ansa och strimla rabarbern fint. Lägg i en plastpåse för transport. Mät upp sockret i en plastpåse och ta med separat.

  3. Blanda smör, mjöl, havregryn och socker till en smulig massa med fingrarna eller med en gaffel. Lägg i en plastpåse.

Nu är det  dags för grillning!

  1. Rulla ut de fodrade foliearken med bakplåtspapperet överst.

  2. Blanda rabarberbitarna med sockret och fördela i små högar mitt på varje ark.

  3. Fördela smuldegen ovanpå rabarberhögarna. Vik ihop paketen ganska luftigt och lägg dem på grill där glöden är på väg att falna.

  4. Låt paketen ligga 15-20 min. Höj gallret om glöden är för het, eller vänta tills glöden svalnat. Det kan lätt bränna i bottnen på pajerna.

  5. Vispa vaniljvisp eller vispgrädde.

     

    Finns ingen bunke och visp kan man hälla upp det som ska vispas i en ren plastpåse. Blås in luft och knyt eller håll ihop. Skaka påsen tills vispet får den rätta fluffiga konsistensen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!