30 minuter
Rabarberpaj på grillen – gör så här:
- Bred ut foliearken och lägg ett bakplåtspapper på varje, ca 30 x 30 cm. (Rabarber har en stark syra som kan fräta hål på aluminiumfolie, därför fodrar man med bakplåtspapper.) Rulla ihop alla arken och fäst med gummisnodd för transport.
- Ansa och strimla rabarbern fint. Lägg i en plastpåse för transport. Mät upp sockret i en plastpåse och ta med separat.
- Blanda smör, mjöl, havregryn och socker till en smulig massa med fingrarna eller med en gaffel. Lägg i en plastpåse.
Nu är det dags för grillning!
- Rulla ut de fodrade foliearken med bakplåtspapperet överst.
- Blanda rabarberbitarna med sockret och fördela i små högar mitt på varje ark.
- Fördela smuldegen ovanpå rabarberhögarna. Vik ihop paketen ganska luftigt och lägg dem på grill där glöden är på väg att falna.
- Låt paketen ligga 15-20 min. Höj gallret om glöden är för het, eller vänta tills glöden svalnat. Det kan lätt bränna i bottnen på pajerna.
Vispa vaniljvisp eller vispgrädde.
Finns ingen bunke och visp kan man hälla upp det som ska vispas i en ren plastpåse. Blås in luft och knyt eller håll ihop. Skaka påsen tills vispet får den rätta fluffiga konsistensen.