Birgittas rabarberpaj

Rabarberpaj med massor av ren smak av försommarens godaste primör. Bjud på denna rabarberpaj med vispad grädde, vaniljsås eller len glass.

Recept: Birgittas rabarberpaj

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Kör mjöl och smör i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Låt degen vila kallt. Kavla ut 2/3 av degen på mjölat bakbord eller mellan plastfilm. Klä en pajform, 24 cm, i botten och runt kanten med degen.
  4. Låt rabarbern tina och rinna av om den varit fryst. Blanda rabarberbitar med socker och potatismjöl och lägg i formen. Kavla ut resterande deg på mjölat bakbord och skär i remsor.
  5. Lägg remsorna som galler över rabarbern.
  6. Pensla degen med uppvispat ägg.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min. Låt svalna.
  8. Servera med vaniljglass.

Recept från