Rabarbermarmelad

Skala rabarbern, även den späda, så undviker du att rabarbern känns seg i marmeladen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 800 g strösocker
  • 0,75 dl citronsaft
  • 1 tsk citronsyra

Gör så här

  1. Skala rabarbern och skär den i små bitar. Blanda med socker och citronsaft. Marinera dem i 24 timmar under plastfilm i rumstemperatur.

  2. Låt rabarbern rinna av väl i sil över en skål. Koka den avrunna saften till 110°. Tillsätt rabarbern och koka sakta till 107°. Rör då och då i marmeladen, var aktsam så att den inte bränner i botten. Lyft bort eventuellt skum med en sked. 3.Tillsätt citronsyra och fyll den heta marmeladen på rena, varma burkar. Sätt genast på lock.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!