Rabarbermarmelad med portvin

Försommarlyx att breda på det nybakade frukostbrödet. När burkarna ställs upp och ner för att svalna bildas vakuum.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g rabarber
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 dl syltsocker
  • 1 dl rött portvin

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i cm-stora bitar. Snitta vaniljstången och skrapa ur de små fröna.

  2. Koka ihop rabarber, syltsocker, vaniljstång, vaniljfrön och portvin på medelvärme under omrörning 10–15 min.

  3. Häll över marmeladen i väl rengjorda burkar. Skruva på locken och ställ burkarna upp och ned för att kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!