Rabarberlemonad

Rabarberlemonad är som vår på flaska! Rosa lemonad för både stora och små. Receptet ger drygt en liter färdig dryck.
Charlotte Jenkinson
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 g rabarberstjälkar
  • 1 citron
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Skölj rabarberstjälkar och citron väl. Skär rabarbern i bitar. Skala citron­en med potatisskalare och pressa ut saften.

  2. Blanda rabarber, citronskal, citronsaft, vatten och socker och koka upp. Sjud ca 5 min. Låt kallna.

  3. Sila lemonaden genom en finmaskig sil. Förvara kallt. Lemonaden späds sedan med 5 delar vatten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!