Rabarberkräm

Recept på rabarberkräm. Receptet är hämtat ur "Seglarens kokbok" av Charlotte Jenkinson.
Charlotte Jenkinson
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 1 l rabarber - ansade och fint skurna
  • 4 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 kanelstänger - (eller 1 tsk mald kanel)
  • 3 msk majsstärkelse (Maizena)

Tillbehör

  • 1 dl kesella gourmet
  • 2 msk ingefära - finhackad, syltad

Gör så här

  1. Koka upp den fint skurna rabarbern i vatten tillsammans med socker och kanel. Låt småkoka ca 15 minuter.

  2. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner det i den kokande krämen. Låt den koka upp igen och sedan svalna. Servera den ljummen eller kall tillsammmans med ingefärskesellan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!